sunnuntai 1. joulukuuta 2013

"..cause I'm going to make this place your home.."

1. joulukuuta. Mitäs sieltä ensimäisestä luukusta paljastuikaan? No MAX.


Ajeltiin vähän puolenpäivän jälestä muutaman kymmenen kilometrin päähän hakemaan poika kotiin. Aivan ihana pakkaus saatiinkin. Celoco Fergus, eli Max on osoittanut tämän päivän perusteella olevansa utelias(pihalla ei koiran päästä näkynyt kuin korvan taukset, jotain jännää oli lumipenkassa..), kiltti, ihana. Luonnetta löytyy, vähän on testaillut pitkin päivää, kukas täällä oikein määrääkään. Hammasta antaa ja ärisee kun otetaan kiellettyjä tavaroita tms. pois suusta, mutta se kuuluu ikään ja asiaan. Kyllähän sitä vähän pitää testailla ! Eikun vaan siis tiukkaa kuria ja hellää huolenpitoa, ja Maxista tulee aivan huippu kaveri.

Sohvi ja Max tulee hyvin toimeen, tosin Sohvia ärsyttää kun Max haluaa leikkiä omilla leluillaan yksin, Sohvi ei ihan vielä pysy leikeissä perässä. Ei oo voimaa pidellä kiinni vetonarusta ja leikit ei menekään neidin mielen mukaan. Mutta tämä on ensimmäinen päivä, ei voi olettaa että kaikki sujuisi kuin Strömsössä. Kaikille meistä tämä on uutta ja ihmeellistä. 





Max on jo melkein sisäsiisti, yhdet pissat teki matolle heti kun tultiin kotiin, muuten kaikki on tullut pihalle. Sielläpä ollaankin kyllä käyty vähän väliä, pikapisseillä ja sitten lähiympäristöä tutkimassa hiukan pidemmällä. Remmissä kulku menee tosi hienosti, opeteltiin vähän muiden koirien ja ihmisten ohittamista sekä vieressä kävelyä, vaikkeivät nyt ihan ensimmäisiä koulutusprojektissa olekaan. 


Illalla Max onkin ollut ihan väsynyt, kaikkea uutta on mahtunut niin paljon tähän päivään. Käveli omasta pedistään eteisen lattialle ja lysähti siihen. Otti kaksi askelta ja lysähti uudelleen.. :) 
Olen kyllä itsekin jo ihan poikki, kolmen aikaan jo ajattelin että on ilta ja pääsee kohta nukkumaan, mutta kelloa katsoessani huomasin erehtyneeni.. :D 
Verottaa siis näköjään vähän isompaakin tämä uusi ja ihmeellinen.
Nyt se murunen nukkuukin tuolla omassa pesässään, kantoboksista otettiin katto irti ja sinne Maxin petityyny(tai mikä lie on) pohjalle ja viltti päälle. 

Huomenna täytyisi mennä vaihtamaan valjaat isompiin. Säädettävät valjaat ostettiin, mutta ihan maksimiin joutuu säätämään, että saa rinnan kohdalta kiinni, joten turhapa semmoisia kasvavalla koiralla on olla. Heijastin liivi pitäisi kanssa ostaa, vaikka remmissä(ja valjaissa) on heijastin tikkaukset, ei ne niin hyvin näy kun kunnon heijastimet.

Sohvin kanssa askarreltiin tänään vähän joulukortteja. Ollaan otettu päivän tavoitteeksi leikata pari korttipohjaa, Sohvi ei jaksa leikata kaikkia 26:tta osaa yhtenä päivänä, ei keskittyminen riitä.

Sohvi oli tehnyt päiväkodissa tämmöisen tontun, josta sitten saatiin idea joulukortteihin.


Ehkä saadaan tänä vuonna kortit postiin, saa nähdä. Viime vuonna se taisi jäädä ajatuksen tasolle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti