perjantai 6. joulukuuta 2013

"Suomi on tänään sun.."

Hyvää itsenäisyyspäivää !

Meillä ei ole mitään itsenäisyyspäivän perinteitä, kuten kynttilöiden polttoa tai linnanjuhlien katsontaa. Yleensä ollaan käyty ukkini luona, koska hänellä on syntymäpäivä tänään, mutta tänään ei lähdetty hänen luokseen vaan vietettiin koko perheen voimin päivää pihalla ja kotona touhuillen sekä appilassa kahvitellen. 

Lumileikkijät <3
Pulkkailtiin ja laskettiin(Sohvi laski) pyllymäkeä pihan lumikinoksesta ja Max tietysti hyppi ja pomppi mukana kuin aropupu. Luulinkin jo, että siellä pihalla on pupu juossut, mutta ne olikin Maxin jäljet.. ostettiinkohan sittenkin jänis? :D

pupunjälkiä? ei kun Maxin pomppujälkiä..
Max on ollut nyt joka päivä yksin kotona, ja itkee kuulema tauotta sen aikaa. Voi naapuri parkoja, kun keskiviikkona Max oli kiljunut täällä 8h putkeen.. ja minulla kun oli semmoinen käsitys, että koirat nukkuu kun isäntäväki on poissa?? :D Oletus osoittautui vääräksi... Kyllä se vielä oppii nauttimaan ajasta, kun saa rauhassa olla ja nukkua. 
Meidän kotiin tulo on Maxin mielestä ilmeisestikin maailman paras asia, voi sitä pusujen määrää kun päästää pojan huoneesta ulos <3 Max melkein kiipeää syliin ja pussailee ja iloitsee häntä heiluen ja ihan vinkuukin riemusta!

Max on selväsitkin "minun" koira, tulee minun perässä vessaan ja parvekkeelle ja ihan minne vaan menenkin. Viereen yrittää kovasti yöllä tulla mutta joutuu tyytymään sängyn vierellä nukkumiseen. Sohvalla kyllä sitten köllötelläänkin kainalokkain.


Paikka-käskyä ollaan opeteltu vaihtelevin tuloksin. Yleensä Maxilla on niin kovasti virtaa, ettei keskittyminen riitä, mutta kyllä pikkuhiljaa alkaa koira pysymään paikallaan. 

Hihassa/lahkeessa roikkumista kitketään kovasti pois, sekä käsien pureksintaa. Aika hermoja vaativaa touhua, kieltäminen vain yllyttää koiraa. Ilmeisesti se on Maxille leikkiä, minä en siitä leikistä vaan välitä yhtään. Ehkä se on myös kokeilua, kukas se pomo nyt täällä onkaan, tai josko sitä pääsis pomoksi pomon paikalle. No mutta turha luulo niillä pienillä(söpöillä) herneaivoilla. ;) 
Siis jo Iitan(vanhempien koira) kanssa huomasin sen, että parsoneilla on aivojen tilalla herne joka siellä pääkopassa villisti pomppii.. tai sitten meille on vaan sattunut nämä yksilöt? :D


terkkui ruudun takaa !
Huomenna meillä on treffit työkaverin Alma-koira kanssa. Alma on pieni ja ihana ja temperamenttinen tyttönen. Katsotaan miten menee.. Ensin on suunnitelmissa leikkiä vähän meidän pihalla, ja jos koirat tulee hyvin toimeen niin sitten varmaan leikitään vähän sisälläkin. Tavoite on tehdä Almasta ja Maxista kaverikoiria, jotta voidaan käydä yhdessä lenkkeilemässä ym.

Sunnuntaina olisikin sitten treffit kolmen pojan kanssa, kaverin kahden brasilianterrieri uroksen ja amerikanvesispanielin kanssa. Toivotaan että pojat kaverustuu myös ja tulee hyvin toimeen, että voidaan heidänkin kanssa leikkiä ja lenkkeillä!

Vielä loppuun kuva piparkakkukuusesta, jonka sohvi oli tehnyt mummin luona erikokoisista tähtipipareista. Minun mielestä aivan ihana <3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti