tiistai 31. joulukuuta 2013

Niks naks

Hei!

Tiedossa kuulumisia ilman kuvia, koska kamera ja puhelin ovat viettäneet joululomaa molemmat. Joitakin kuvia on nähtävissä instagrammissa(linkki blogin oikeassa laidassa).

Joulu tuli ja meni, onneksi nopeasti ohi. Syötyä tuli aivan liikaa, joten on  kai tehtävä uudenvuoden lupauksena muutaman kilon laihdutus-operaatio.. niinkuin se sama "dieetti" on ollut päällä jo useamman vuoden. :D

Maxin kanssa eilen tapahtui koulutuksellinen vallankumous. Paikka-käskyä ollaan harjoiteltu kuukauden päivät, kuitenkaan sen iskostumatta koiran päähän. En vain tiennyt että maaginen taikasana on NAKS! Kerronpa hieman tarkemmin..

Eilen pitkän koiraharrastustaustan omaava kaverini tuli meille "pistämään hurtan ruotuun". Hän otti naksuttimen mukaan, jota sitten Maxin kanssa kokeili ja koira hoksasi sen melkein heti, että kun oikein tekee ja tottelee niin kuuluu "naks" ja tulee makupala. Fiksu koira se on, kun vaan haluaa olla. Tänään mennäänkin sitten Mustiin ja Mirriin ostamaan meille oma naksautin. Paikka-käskykin meni heti koiralle jakeluun, ja pysyi jopa paikallaan ! Jesjesjes, ensimmäistä kertaa tuntui sille, että saankin tuosta rutkaleesta aikaan ihan tottelevaisen koiran! :D (no ei vaines, kyllä mä oon sen tienny koko ajan, mutta niinkuin jo olen todennut, Max on terrieri isolla T:llä, maksimaallisella luonteella..) 
 Ja aivan uudella innolla koira myös opetteli juttuja, kuuli melkein kun aivot raksutti, että "mitäs mun pitikään tehdä että saan palkan..?".

Tammikuun alussa meillä tosiaan alkaa myös pentukurssi, jossa toivottavasti myös itse saan vähän avustusta naksuttimen käytöstä, olenhan itsekin aloittelija siinä. Pentukurssilla opetellaan ihan perusjuttuja, luoksetuloa, paikalla oloa, oikea-aikaista palkitsemista ym. Odotan kyllä jo innolla sitä, päästään puuhailemaan Maxin kanssa ihan rauhassa, ei ole Sohvi siinä koko ajan apurina. Vaikka ihana apuri onkin, ja "kouluttaa" myös Maxia, on keskittyminen minulla ja koiralla hieman hankalaa.

Suunniteltiin myös yllämainitun kaverin kanssa vähän Maxin agitulevaisuutta, hän lupasi meitä hieman koutsata alkuun. Vaikkei hyppimistä suositella nuorille koirille, niin ehkä vähän keppejä ja muita hypyttömiä ruetaan harjoittelemaan jo alkuvuodesta, sitten ensi kesänä muutakin. Kerta halu on koiralla suuri oppimiseen ja järkikin juoksee(ainakin välillä... :D) niin ruetaan sitten opettelemaan ! Suuret on minulla toiveet ja suunnitelmat koiran varalle, pitää vain itse olla tarkkana, ettei liian paljon rupea haalimaan liian lyhyeen aikaan. Hiljaa hyvä tulee, sitten kun on perusta kunnossa, niin sitten ruetaan opettelemaan agijuttuja ym. 

Sataa lunta(tuleekohan sittenkin talvi, yyi, tulis vaan kevät ja kesä!) ja Maxilla riittää virtaa kuin duracell-pupulla, joten otamme suunnan Mustiin ja Mirriin ja haemme oman naksuttimen kotiin, jotta päästään opettelemaan sen käyttöä(minä) ja uusia juttuja(Max).

Hyvää ja onnellista uutta vuotta jokaiselle! 

ps. jos siellä joku meidän touhuja lukee, saa jättää risuja tai ruusuja tai vaikkapa jos on aiheideoita mistä kirjoittelisin alla olevaan viestiboksiin! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti